Terug naar het overzicht

Minister Kamp bezoekt Vitro Plus

Minister Kamp bezoekt Vitro Plus

2017

Afgelopen maandag heeft minister Henk Kamp met een delegatie van 10 personen Vitro Plus bezocht. Tijdens de lunch gaf Ard Stoutjesdijk, onze Director Operations en mede-eigenaar van Vitro Plus een presentatie over het bedrijf en aansluitend werd een rondleiding door het bedrijf gegeven.

Minister Kamp kwam bij Vitro Plus op bezoek om onze uitvindingen te bekijken Zoals een zaadje dat in de verpakking uitgroeit tot een krop sla. Met deze uitvinding heeft Vitro Plus verschillende innovatieprijzen gewonnen. Minister Kamp wilde dit graag met eigen ogen bekijken alsmede het kweken van onze varens en genoemde kroppen sla in gebouwen in plaats van kassen.

We kregen subsidie vanuit de MIT-regeling (Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) en hebben met dat geld alle TL-buizen vervangen door LED-verlichting. "Dat is niet alleen energiezuiniger, we kunnen er ook grotere planten mee maken. Eerst kweekten we 'couveuseplantjes' die moesten volgroeien in kassen. Nu kunnen we een eindproduct maken." Dat is interessant voor meer dan alleen de varens en kroppen sla waar we nu mee expirimenteren. "We worden vanuit de hele wereld benaderd om het systeem dat we hebben ontwikkeld, toepasbaar te maken voor bijvoorbeeld het kweken van koffieplanten, bananen- en cacaobomen", aldus Stoutjesdijk. Ard vond het een eer dat minister Kamp op bezoek kwam. "Het voelde als erkenning voor het feit dat we goede uitvindingen doen."